Česká kuchyně

Zapečené bramborové knedlíky s lilkem a rajčatovou omáčkou

Fakt, že český knedlík a italský nok se liší opravdu jen tvarem, nám dává široké možnosti experimentování. Českou suroviny můžeme s klidem kombinovat s italskou kuchyní. Knedlíku se tak otvírá neskutečné pole kombinací - bylinky, zelenina a sýr mu jenom prospějí!

Suroviny

2
  • 1 lilek
  • 2 ks mozzarely á 125g
  • 1 domácí nebo koupený bramborový knedlík
  • 200g rajčatové omáčky ve skleničce (nebo domácí pečená rajčata)
  • parmazán na nastrouhání
  • sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Z lilku odkrojte stopku, omyjte a rozkrojte podél. Posolte a dejte změknout do mikrovlnné trouby nastavené na maximum po dobu 10-15minut podle velikosti lilku. Poté vložte do vymaštěného pekáčku. Bramborový knedlík nakrájejte na plátky. Dva bochánky mozzarely á 125g vyndejte z obalu, nechejte dobře vykapat na kuchyňském ubrousku a nakrájejte rovněž na plátky. Obojí rozlože kolem lilku. Zalijte rovnoměrně 200g domácí nebo hotové rajčatové omáčky. Postrouhejte parmazánem a dejte zapéct do trouby po dobu 15 minut.