Různé

Vepřové klobásky v županu

Koupit Paulovy bylinkové klobásky z mletého vepřového lze zatím pouze v Praze, proto uvádím jednoduchý recept na jejich domácí výrobu - nepoužívá se totiž střívko. Klobásky jsou úžasné hlavně na cesty, malinké jako jednohubky na party nebo dětské narozeniny.

Suroviny

3
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 250 g hotového, předvaleného křehkého těsta nebo listového těsta
  • 1 malá cibule, nastrouhaná
  • 1 stroužek česneku, nastrouhaný
  • 5 lístků čerstvé šalvěje
  • lístky z 10 stonků čerstvého tymiánu
  • lístky ze 2 stonků rozmarýnu
  • 2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky mletého bílého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 170 ºC. Pak stačí všechny ingredience – kromě těsta – smíchat a ze směsi vytvarovat 5 klobásek, případně několik o velikosti jednohubky.
  2. Zabalte klobásky do těsta: stačí položit na ně, přeložit a těsto spojit. Vytvořený „župan“ propíchejte, zabalené klobásky uložte na pečicí papír a dejte péct na 20 až 25 minut (podle výkonu trouby).